неделя, 31 май 2015 г.

Панирано пилешко филе с плънка от спанак, сирене Моцарела и бадеми



















Продукти за 6 порции:

3 пилешки  филета пеперуда

150 г. почистени от жилките и измити цели листа спанак
3 - 4 стръка зелен лук
30 мл. олио
30 г. накълцани, обелени сурови бадеми
сол и черен пипер на вкус
125 г. сирене Моцарела ( 1 топка )
  
За панировката:

4 - 5 яйца
брашно
галета

олио за пържене

От всяка пеперуда се оформят 2 порции. Месото се нарязва на тънки шницели, подправя се със сол и черен пипер, покрива се със свежо фолио и с помощта на дървено чукче се изтънява. 




Зеленият лук се нарязва на ситно и се запържва в предварително загрятата мазнина за 2 - 3 минути. Прибавят се целите листкато омекнат иа спанак, задушават се 7 - 8 минути, до променят цвета си. Накрая се добавят суровите бадеми и всичко се разбърква добре. В плънката не трябва да има сос, затова ако е нужно се добавят още бадеми. Плънката се оставя да се охлади. В средата на всеки шницел се поставя от плънката, добавя се парче моцарела


и се завива на стегнато руло.


Ако е нужно се прикрепя с клечки за зъби. Панират се първо в брашно, после в разбитите и посолени яйца, след това в галета и отново в яйцата. Пържат се в сгорещена мазнина до златисто, след което се отцеждат върху домакинска хартия.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кашкавалени  соленки   Адаптирано от  тук      Продукти:   100 г. меко краве масло 200 г. кашкавал, настърган на ситно 90 г. б...