петък, 1 май 2015 г.

 Пица с блат от тиквички







Продукти:



1200 г. тиквички – 4 броя

3 яйца

150 г. сирене

3 стръка пресен чесън

1 стрък пресен лук

½ връзка копър

½ ч. л. сол

100 г. брашно 

3-4 с. л. зехтин


За гарниране:


2  домата (средни по големина)

1 малка глава червен лук

1 ч. л. сух риган

100 г. моцарела  
100 г. кашкавал
3–4 с. л. зехтин


Тиквичките се измиват, обелват се и се настъргват.


Посоляват се и се поставят в гевгир за да се отцедят за 30 минути. Притискат се няколко пъти с лъжица докато водата се изцеди напълно. 


Яйцата се разбиват заедно с брашното и сол на вкус. Прибавят се тиквичките, нарязаните на ситно пресен чесън, пресен лук, копър и натрошеното сирене.


Всичко се разбърква добре 


и се изсипва в застлана с хартия за печене тава. Заглажда се добре. Отгоре се полива със зехтина.


Блатът се пече в предварително загрята на 220 градуса фурна за 20 минути.


Върху изпечената основа се подреждат нарязаните на шайби домати и лук и се поръсват с ригана и зехтина. Моцарелата и настърганият кашкавал се разпределят отгоре 


и пицата се допича на 220 градуса до получаването на апетитна златиста коричка.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кашкавалени  соленки   Адаптирано от  тук      Продукти:   100 г. меко краве масло 200 г. кашкавал, настърган на ситно 90 г. б...