неделя, 29 март 2015 г.


Пица с чоризо










Продукти за 2 средни пици: 

За тестото:



7 г. суха мая,

200 мл. топла вода,

5 г. захар, 

10 г. сол,

10 мл. зехтин, 

350-400г. брашно. 



За гарниране: 



4-5 с. л. доматен сос

200 г. салам чоризо, нарязан на шайби 

1 глава червен лук, нарязана на ситно

2 зелени чушки Сиврия, нарязани на полумесеци

200 г. нарязани мариновани гъби

10-12 маслини без костилка

300 г. настърган кашкавал



Замесва се меко тесто и оставяме да втаса. Разстила се в 2 тавички за пица. Намазва се с доматения сос и се гарнира с лука, чоризото, гъбите, чушките и маслините. Отгоре се поръсва с настъргания кашкавал и се пече в предварително загряна на 180 градуса фурна до готовност. 

Сервира се с резени пресен домат.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кашкавалени  соленки   Адаптирано от  тук      Продукти:   100 г. меко краве масло 200 г. кашкавал, настърган на ситно 90 г. б...