неделя, 15 март 2015 г.

Домашен  шоколадово – лешников крем





Продукти за 300 г. крем:

 

100 г. черен шоколад

100 г. бял шоколад

50 г. краве масло

80 мл. прясно мляко

70 г. захар

50-70 г. запечени и смлени в блендер лешници



















В тенджера с дебело дъно се разтопява кравето масло. Добавя се захарта, млякото и начупените на дребни парченца черен и бял шоколад. Разбърква се и  се вари на слаб огън около 2 минути, като се внимава да не загори. Дръпва се от огъня и се добавят смлените лешници. След това съдът с крема се поставя в тенджера със студена вода и се бърка докато се охлади. Сипва се в буркан и слага в хладилника да стегне.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Чийзкейк с Ferrero Rocher и Nutella Продукти за форма с диаметър 22-23 см.:   За бисквитената основа:   300 г. бисквити 150 г. р...