неделя, 15 март 2015 г.

Пиле с гъби, сметана и топено сирене 
под картофена коричка








Продукти:

650 г. пилешки гърди
800 г. сварени картофи
250 г. пресни гъби
1 глава лук
1 с. л. брашно
250 мл. прясно мляко
150 мл. готварска сметана
100 г. топено сирене
50 г. кашкавал
50 мл. олио
сол и черен пипер на вкус

Пилешкото месо се нарязва на кубчета и се запържва в мазнината до златисто. Подправя се със сол и пипер. Изважда се в чиния, а в олиото се задушават нарязаният лук и гъби, докато течността се изпари. Прибавя се брашното, запържва се за 30 секунди и се разрежда с предварително затоплените прясно мляко и сметана. В тигана се връща пилешкото, добавя се топеното сирене, солта и черния пипер. В огнеупорна тава изсипваме горещата смес, настъргваме сварените картофи, посоляваме ако е нужно и поръсваме с настъргания кашкавал. Печем 30 минути в гореща фурна на 170 градуса с вентилатор. Ястието се поднася горещо! Изключително вкусно!!!




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Веган брауни с  лешници Адаптирано от тук Продукти за 6-8 парчета:   30 г. семена чиа 120 мл. топла вода 100 г. черен шоколад 70-8...