събота, 14 март 2015 г.

Пиле по испански с гъби, чушки и зелени маслини







Продукти:

500-600 г пилешко филе-пеперуда
300-400 г  печурки
2 зелени чушки
2 червени чушки
100 г зелени маслини без костилка
2  с. л доматено пюре
3-4 с. л. олио
2-3  с. л. брашно
½  ч. л. червен пипер
150 мл. пилешки бульон (от ½ кубче)


Чушките нарязваме на ивици около 1 см. Гъбите нарязваме на половинки или четвъртинки в зависимост от големината им. Нарязваме пилешкото филе на порции (от 1 пеперуда оформих 6 парчета). Смесваме брашното с червения пипер и овалваме в сместа месото. В тиган изпържваме в олиото на силен огън месото от двете страни до кафяво. После на среден огън пържим по още 4 минути за всяка страна. Изваждаме месото в чиния, а в мазнината слагаме доматеното пюре, разбъркваме за около 30 секунди и изсипваме зеленчуците. Запържваме за около 4-5 минути, като бъркаме постоянно. Добавяме бульона и кипваме. Захлупваме и на тих огън задушаваме зеленчуците около 10 минути. Връщаме месото и прибавяме маслините. Варим още няколко минути докато се посгъсти соса.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Чийзкейк с Ferrero Rocher и Nutella Продукти за форма с диаметър 22-23 см.:   За бисквитената основа:   300 г. бисквити 150 г. р...