събота, 28 март 2015 г.

Хрупкав безглутенов хляб със семена 





1/2 ч. ч. семена от елда

1/2 ч. ч. семена от просо
1/2 ч. ч. семена от сусам
1/2 ч. ч. ленено семе
1/2 ч. ч. семена от слънчоглед
1 яйце
3-4 с. л. кисело мляко+
1/2 ч. л. хлебна сода
1/2 ч. л. сол


Всички семена се смилат, разбъркват се добре с лъжица, добаря се яйцето, киселото мляко с угасената в него сода и солта. Отново се разбърква, докато се получи гъста каша. На дъното на тавичка се поставя хартия за печене без да се маже с мазнина.

Сместа се разстила на тънка кора. Отгоре се поръсва със  семена по желание. Пече се в предварително загрята на 230-240 градуса фурна. След като хване лека коричка се изважда от фурната и се нарязва на квадрати. Допича се на същата температура.




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Чийзкейк с Ferrero Rocher и Nutella Продукти за форма с диаметър 22-23 см.:   За бисквитената основа:   300 г. бисквити 150 г. р...