събота, 28 март 2015 г.

Хрупкав безглутенов хляб със семена 





1/2 ч. ч. брашно от елда

1/2 ч. ч. брашно от просо
1/2 ч. ч. семена от сусам
1/2 ч. ч. смляно ленено семе
1/2 ч. ч. смлени семена от слънчоглед
1 яйце
3-4 с. л. кисело мляко+
1/2 ч. л. хлебна сода
1/2 ч. л. сол


Брашната и семената се смесват в купа. Добавя се яйцето, киселото мляко, содата и солта. Разбърква се, докато се получи гъста каша. На дъното на тавичка се поставя хартия за печене без да се маже с мазнина.

Сместа се разстила на тънка кора. Отгоре се поръсва със  семена по желание. Пече се в предварително загрята на 230-240 градуса фурна. След като хване лека коричка се изважда от фурната и се нарязва на квадрати. Допича се на същата температура.




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кашкавалени  соленки   Адаптирано от  тук      Продукти:   100 г. меко краве масло 200 г. кашкавал, настърган на ситно 90 г. б...