събота, 14 март 2015 г.

Баница със спанак и сирене
















Продукти:

500 г. точени кори
500 г. пресен спанак
1 връзка зелен лук
няколко листенца пресен джоджен
4 яйца
300 г. сирене
50 мл. олио
сол 

За заливката:

2 яйца
200 г. заквасена сметана
200 мл. газирана вода
50 г. разтопено краве масло

Зеленият лук задушаваме в мазнина заедно с  измитият и нарязан спанак за 5-6 минути. Добавяме  джодженът. Сваляме се от котлона и оставяме да се охлади леко. Прибавяме  натрошеното сирене и
яйцата. Сместа  разбъркваме добре и посоляваме ако е необходимо. Намасляваме тавата,  която ще печем баницата. Върху всяка кора разпределяме от плънката. Навиваме на руло и слагаме по края в тавата, като останалите така приготвени кори редим в кръг в тавата-отвън към центъра. Заливаме баницата със смес от разбитите 2 яйца, сметаната, газираната вода и разтопеното масло. Печем в предварително загрята  фурна на умерена температура до получаване на златиста коричка.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кашкавалени  соленки   Адаптирано от  тук      Продукти:   100 г. меко краве масло 200 г. кашкавал, настърган на ситно 90 г. б...