неделя, 15 март 2015 г.

Дроб сарма






Продукти:

1 агнешки комплект 500-600 г.

200 г. ориз

2 големи връзки пресен лук

2-3 стръка пресен чесън

1 голям морков

пресен джоджен, сол, черен пипер

1 ч. л. червен пипер

2 ч. л. доматено пюре

40-50 мл. олио



Сваряваме дреболиите, охлаждаме и ги нарязваме на кубчета. В мазнината запържваме нарязаният зелен лук и чесън, дреболиите и настъргания морков. Прибавяме измитият ориз, джодженът, солта и черният пипер. Добаряме 600 мл. бульон (от дреболиите) и варим 15-20 минути. Накрая прибавяме червения пипер и доматеното пюре, разбъркваме и изсипваме сместа в тавичка. Печем на 200 градуса до готовност.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кашкавалени  соленки   Адаптирано от  тук      Продукти:   100 г. меко краве масло 200 г. кашкавал, настърган на ситно 90 г. б...