събота, 28 март 2015 г.

Торта Сахер





Продукти:


За блата:

150 г. меко масло
150 г. пудра захар
30 г. какао + 2 с. л. топла вода
1 пакетче ванилия
6 яйца
170 г. брашно
бакпулвер - на върха на ножа



 За кайсиевата плънка:

150 -200 г. мармалад от кайсии
2 с.л. вода



За  глазурата: 

70 мл. вода
150 г. натурален шоколад
150 г. захар


Маслото се разбива със 100 г. пудра захар. 
Белтъците и жълтъците се отделят.
Жълтъците и разбърканото с топла вода какао се добавят постепенно към маслената смес.
Белтъците се разбиват с останалата захар на сняг и се добавят към шоколадовата смес, като се бърка внимателно, за да не спаднат.  Брашното се пресява и се добавя постепенно към основната смес, като се разбърква  внимателно с шпатула.
Фурната се загрява предварително на 180 градуса. Тестото се прехвърля в застлана с хартия за печене тортена форма с диаметър 22 см. и се заглажда. Пече се до готовност като се проверява  с клечка. Готовият блат се изважда и се  оставя  да изстине.
За кайсиевата плънка  мармалада се затопля с водата, докато сместа стане гладка. Охладеният блат  се разрязва  хоризонтално на 2 през средата, намазва се с половината плънка, покрива се с втория блат, който се намазва с останалата плънка от кайсии.
За глазурата се кипва водата със захарта. Добавя се нарязания предварително шоколад и се бърка с тел, докато се разтопи. Изчаква се  глазурата да заври. Тортата се поставя върху метална скара и се залива  с глазурата. Заглажда се. Охлажда се за 3-4 часа и е готова за консумация.  


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Здравословни бисквити от 4 съставки (без брашно и рафинирана захар)   Адаптирано от тук   Продукти за 9 броя:   Калории в 1 брой...