събота, 28 март 2015 г.



Бял хляб без месене










Продукти:

400 мл. топла вода
1 пакетче суха мая
10 г. захар (2 ч.л.)
10 г. сол (2 ч.л.)
30 мл. зехтин или олио (3- 4 с.л.)
500- 550 г. брашно



Маята и захарта се разтварят във водата. Добавят се мазнината и солта. Прибавя се брашното на порции и се бърка с лъжица до получаване на гъсто и лепкаво тесто. Кексова форма се покрива с хартия за печене и в нея се изсипва тестото. Оставя се да втаса, заглажда се и се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна до готовност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кашкавалени  соленки   Адаптирано от  тук      Продукти:   100 г. меко краве масло 200 г. кашкавал, настърган на ситно 90 г. б...