събота, 28 март 2015 г.

 Сладкиш с боровинки






За тестото:


200 г. краве масло
4 жълтъка
500 г. брашно
1 ч. л. бакпулвер
4 с. л. пудра захар
1 пакетче ванилия
3-4 с. л.студена вода
2 с.л какао

За крема:

150 г. захар
4 белтъка


250 г. замразени черни боровинки


От продуктите се замесва тесто, което се разделя  на три еднакви по големина топки. Към едната топка се добавя какаото и се омесва  добре. Топките се прибират в хладилника за 30 минути. Докато тестото се охлажда, белтъците  се разбиват със захарта на твърд сняг.
Правоъгълна тава с размери 22/30 см. се застила  с хартия за печене. Едната бяла топка се настъргва на едро ренде. Отгоре се  разпределят половината от боровинките. Настъргва се кафявата топка. Върху нея се разстилат белтъците. Поръсва се с останалите боровинки. Накрая се настъргва другата топка бяло тесто. Пече се в предварително загряна на170 градуса  фурна до готовност (около 35-40 минути).




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Чийзкейк с Ferrero Rocher и Nutella Продукти за форма с диаметър 22-23 см.:   За бисквитената основа:   300 г. бисквити 150 г. р...