неделя, 15 март 2015 г.

Тиквен кекс








Продукти:

 400 г. печена и пюрирана тиква

200 г. пудра захар

200 г. брашно

4 яйца

170 г. меко масло

1 пакетче (10 г.) бакпулвер

1 пакетче ванилена захар

¼ ч. л. канела

50 г. шоколадов чипс

50 г. стафиди

25 г. филирани бадеми


Разбиваме маслото с пудрата захар до побеляване. Прибавяме  яйцата едно по едно. Разбиваме още 1-2 минути. Пресяваме брашното, бакпулвера, ванилията и канелата в купа. Прибавяме ги към яйцата и маслото и разбъркваме с бъркалка. Добавяме пюрираната тиква, шоколадовия чипс,стафидите и бадемите и разбъркваме всичко добре.
Изсипваме сместа в намаслена и набрашнена форма за кекс и печем на 180 градуса с вентилатор до  готовност.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кашкавалени  соленки   Адаптирано от  тук      Продукти:   100 г. меко краве масло 200 г. кашкавал, настърган на ситно 90 г. б...