събота, 28 март 2015 г.

Шоколадов сладкиш с бял пласт от маскарпоне, кокос и извара 




Продукти:


За бялата смес:


250 г. маскарпоне 

125 г. неовкусена извара 
50 г. захар 
50 г. кокос 
 3 с.л пшенично нишесте  
1 жълтък.

За шоколадовата смес: 

4 жълтъка 
5 белтъка 
120г. захар
 2 с.л брашно 
2 с.л нишесте 
3 с.л какао 
щипка сол 
1/2 пакетче бакпулвер 
 2 пакетчета ванилена захар. 

За шоколадовата глазура:

 50 г. черен шоколад 
50 г. течна сметана 
10 г. краве масло.

Тортена форма с подвижен борд с диаметър 24 см.се застила с хартия за печене.  

Фурната  се загрява на 180 градуса.
Всички съставки за бялата смес се смесват и  разбъркват добре. Сместа  се изсипва във формата и се заглажда.
За кафявата смес  жълтъците се разбиват със захарта и ванилията до побеляване. Белтъците се разбиват със солта на твърд сняг.  Сухите съставки (брашно, нишесте, какао и бакпулвер) се пресяват. С помощта на шпатула внимателно се смесват жълтъците, белтъците и сухата смес. Шоколадовата смес се изсипва върху бялата и се заглажда добре.

Пече се 30-40 минути до готовност.
За глазурата  сметаната се загрява до кипване, отстранява се  от огъня и се прибавят шоколада и маслото. Разбърква се, докато се получи гладка, хомогенна смес. Охладеният сладкиш се залива с поизстиналата глазура и се украсява с кокос и натрошени бадеми.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Чийзкейк с Ferrero Rocher и Nutella Продукти за форма с диаметър 22-23 см.:   За бисквитената основа:   300 г. бисквити 150 г. р...