неделя, 15 март 2015 г.




Продукти за 1 доза:


3 средно големи скумрии
3 с. л. сол
1 ч. ч. бяло вино
1 ч. ч. оцет
1 ч. ч. вода
2-3 глави лук - нарязан на полумесеци
½ ч. ч. олио
4-5 бр. дафинов лист
5-6 бр. бахар
10 бр. зърна черен пипер

Рибата се почиства и се нарязва на шайби с дебелина около 2 см.

В тенджера подреждаме пластове риба и лук, като между слоевете  слагаме сол, бахар, черен пипер и дафинов лист. Заливаме със сместа от олио, вино, вода и оцет. Слагаме тенджерата на котлона и след като сместа заври я отстраняваме от огъня. Скумрията трябва да престои в маринатата 8-10 часа и е готова за консумация.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кашкавалени  соленки   Адаптирано от  тук      Продукти:   100 г. меко краве масло 200 г. кашкавал, настърган на ситно 90 г. б...